google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

8 Haziran 2011 Çarşamba

Hindistan Cevizli Yaş Pasta





Hindistan Cevizli Yaş Pasta

Malzemeler :
  • 5 yumurta
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Kreması İçin :
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr margarin
  • 1 paket toz krem şanti
Süslemek için :
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c de ısıtın.Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.İçine un,vanilya kabartma tozu , hindistan cevizi ekleyip yavaşça çırpın.Yuvarlak bir tepsiye (ben 28 cm lik bir tepsi kullandım) döküp kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirin.(yaklaşık 25 dk)
  2. Kremayı hazırlamak için süt,un,toz şekeri ve yumurtayı tencereye alıp pişirin.(Ben ocağa koymadan mikserle çırpıyorum ki pişerken topaklanma olmasın).Pişen kremanın içine vanilya ve margarini ekleyip karıştırın.Tamamen soğuması için bekletin.Soğuyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın ( Ne kadar çok çırpılırsa o kadar güzel bir krema oluyor).
  3. Soğumuş olan keki ortadan ikiye kesin.Bir parçayı servis tabağına yerleştirip üzerine kremanın yarısını dökün.Üzerine damla çikolataları serpin ve diğer kek parçasını koyup hafifçe bastırın.Kalan kremayı dökün ve kekin her tarafını bu krema ile kaplayın.1 gece dolapta bekletin.Servis etmeden önce üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
Not: Pastayı hazırlamadan önce kek standına 3 parça yağlı kağıt seriyorum.Pasta süslemem bitince bu kağıtları kenarlardan çekip alıyorum.Böylelikle servis tabağımız tertemiz oluyor.(detaylı resmi aşağıda görebirisiniz)


Resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz.










2 yorum:

Henna Zehra dedi ki...

Harika görünüyor.Pamuk pasta olmuş...:)Ellerine sağlık...

Fatoş dedi ki...

Parfesion Cafe
teşekkürler

Bunlar da ilginizi çekebilir