google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

11 Haziran 2011 Cumartesi

Hamsi Ekmeği

Hamsi Ekmeği


Tarif ve yapım aşamaları aşçımız Selma'ya aittir.

Malzemeler :
  • 2 bağ haşlanmış pazı ( İnce Doğranmış)
  • Yarım kilo pırasa ( İnce Doğranmış)
  • 1 bağ nane ( İnce Doğranmış)
  • 1 büyük kase ayıklanmış hamsi ( isteğe göre miktarı arttırabilir veya azaltabilirsiniz)
  • 2 büyük soğan ( İnce Doğranmış)
  • 6 adet çarliston biber ( İnce Doğranmış)
  • 1 bağ taze soğan ( İnce Doğranmış)
  • 2 büyük domates ( İnce Doğranmış)
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ 
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz , pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 bardak mısır unu
Yapılışı :
  1. Sebzelere sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun.Tuz,pul biber ve ılık süt ekleyip tekrar yoğurun.Mısır ununu,kabartma tozu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  2. Yağlanmış tepsiye elinizle yayın. 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Not : Hamsi ekmeği yaparken sebzelerin çeşitlerini ve hamsilerin miktarını eksiltip azaltabilirsiniz.Buna karşılık
olarak mısır unu miktarını arttırmanız gerekir.













0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir