Ask Lokumu
Malzemeler:
- 3 paket eti kakaolu bisküvi
- 1 paket eti burçak bisküvi
- 175 gr eritilmiş ılınmış margarin
- 1 çay bardağı toz şeker (ajda ardağı)
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kırılmış fındık
- 4 yemek kaşığı süt (hamurun kndini toparlaması için)
- 1 yemek kaşığı kako
- 1 paket Dr Oetker çikolat sosu
- 2 su brdağı süt
- Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin.Geniş bir kapta bisküviler ,ılık mrgarin,tozşeker,vanilya,fındık,kakaoyu iyice yoğurun.Hamurun kıvamın göre süt ilave edin.(Orta sertlikte sıkı bir hamur elde etmeniz gerekiyor).
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Dolapta 1-2 saat bekletin.
- Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile pişirip arada karıştırarak soğutun.Servis etmeden önce çikolata sosuna bulayıp servis tabağına alın.(isteğe göe çikolata sosu yerine hindistan cevizinede bulayabilirsiniz)
Afiyet Olsun ...
4 yorum:
cok guzellllll .... tam misafirlik
bu güzel lezzeti yaptım tadı nefisti ama bi sorum olacaktı yapı itibariyle biraz sert oluyor dimi yani benim yaptıklarım baya serttide ?Dolapta beklettikten sonra baya sertleşti gerçi ama tadı nefisti, elinize sağlık...
Elif evet biraz sert olabiliyor.servis etmeden önce oda sıcaklığında bekletirsen daha yumuşak olabilir.teşekkürler
Bu taften yaklaşık kaç tane çıkıyor
Yorum Gönder